2012. július 9., hétfő

Fesztivállapotok #2: EFOTT Villámlátogatás

Nagyon kedves barátainknak köszönhetően imáink meghallgatásra találtak és a VOLT-süti tetejére feltehettük a tejszínhabot, és egy héttel a soproni fesztivál után ellátogathattunk a velencei EFOTT-ra egy napra, ingyen és bérmentve, grátisz napsütéssel, frissítő záporral, tóban csobbanással és minden földi jóval. Íme a pénteki nap tapasztalatai.

A ránk jellemző tökéletes szervezettségnek és felkészültségnek köszönhetően 3 másodpercen múlt, hogy lekéssük a vonatot, de szerencsére épp időben felpattantunk, és ötkor meg is érkeztünk a napfényes Velencei tóhoz, ahol a késő délutáni időpont ellenére is száz fok volt. Ezt enyhítendő, egy vodkásüveggel a kezünkben megmártóztunk a kifejezetten kellemes hőmérsékletű vízben, ami annyira kellemes volt, hogy az előre betervezett zene-menetrend már itt felborult, hiszen esélytelen volt, hogy időben (hatra) beérjünk a fesztivál helyszínére. Ezt tovább nehezítette, hogy vagy az óriási érdeklődésnek, vagy a nem teljesen tökéletes szervezésnek köszönhetően, de több, mint másfél órát kellett sorban állnunk a jegyekért. A nap sütött, a vodka ütött, és ráadásul Ganxsta Zolee koncertjének hangfoszlányai kiszűrődtek a kerítésen, ami még inkább elkeserítő volt, hiszen nagyon szerettünk volna ott lenni :(
Mindenesetre nagy nehezen bejutottunk, és megállapítottuk hogy a fesztivál helyszíne, volumene és hangulata mindenképp nagyon kellemes és ez a rendezvény igazán megérdemli a figyelmet. Elsőként belehallgattunk a Supernem koncertjébe, hiszen Sopronban lemaradtunk az első feléről, így most behoztuk ezt a lemaradást, és meghallgattuk az abszolút kedvencet, volt is nagy boldogság:


Ezután következett az este fő attrakciója, az ausztrál Dub Fx fellépése. Egy-két szám kivételével nem igazán ismertem a munkásságát, mindenesetre ez az élőben felvett beatbox-rap-vokál-szaxofon minimál-performansz nagyon is ütött, különösen, mikor a koncert felénél mintegy beépített elemként elkezdett esni az eső, és mindenki teljes eufóriában táncolt és énekelt ahogy az esőcseppek áztatták a tömeget.


Ez a koncertélmény annyira teljes volt, hogy minden energiánkat kiszívta, olyannyira, hogy nem volt erőnk Soerii & Poolek-ék előadásának új esélyt adni, így egy kis Kollektívás buli után egy laza óráig még figyeltük, ahogy a mellettünk részegen szundikáló fiatalember lefejelni készül egy szelet pizzát, majd pedig elindultunk vissza a főváros felé.
Elég minimál, de így is nagyon kellemes élményt nyújtott nekünk az EFOTT, de reméljük, hogy a fesztiválszezon még tartogat meglepetéseket!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése