2012. július 9., hétfő

Jack White Birthday Special: Top 10 Jack White Szerzemény

A Táskarádió történetében először fordul elő, hogy az Egyetlen, Csodás és Páratlan Jack White-nak születésnapja van, így elhamarkodott dolognak tűnhet azt mondani, hogy itt nem telhet el egyetlen Jack White-szülinap  sem megfelelő megemlékezés nélkül, de állítom, ez így így volt/van/lesz.
A művész úr 37. szülinapján az eddigi kiváló életművének végtelen remek dalából a top 10-et választottuk ki, és tisztelgünk korunk Elvise Lennon-ja Jack White-ja előtt!




10. The Dead Weather: I Cut Like A BuffaloJack legújabb és talán még egyetlen  létező (?) zenekarában, a Dead Weather-ben a Kills-istennő Alison Mosshart-tal kiegészülve zúzza a rock'n'roll-t. Ez a szám a bemutatkozó albumról, a Horehound-ról került a lista 10. helyére.



9. The White Stripes: Truth Doesn't Make A Noise- a lista nyilván túlnyomó részben a klasszikusokat, azaz a tündöklő White Stripes-korszak dalait tartalmazza. Ez a kicsit country-s, csupa érzelem és még mindig aktuális melódia 2000-ben készült, jelezném, abban az évben, amikor a Backstreet Boys a csúcson volt és nagyban tombolt a techno-őrület. 



8. The White Stripes: Screwdriver- a zenekar stílusát abszolút meghatározó, a mai napig is teljesen újszerű dal az első albumról, 1999-ből (!!! 9 éves voltam ekkor !!!)



7. The Raconteurs: Carolina Drama- a WS utáni szárnypróbálgatás, a kicsit szelídebb hangzású Raconteurs két lemezig bírta, azóta sajnos nagy a csend. (Egyébként Jack igazi hipster, összes zenekarának nevében ott van a bűvös 'The' kezdőszó, nem is értem a szólóalbumot mért nem The Jack White néven adta ki)



6. The White Stripes: Offend In Every Way- A White Blood Cells album és állítólag az egész WS életmű leginkább alulértékelt műve, holott nem is volt kérdés, hogy bekerül-e a top 10-be.



5. Jack White: Love Interruption- az idén megjelent első szólóalbum, a Blunderbuss beharangozó, és véleményem szerint legkiemelkedőbb dala, ami kicsit más mint a művész úr eddigi szerzeményei, kicsit meg tök ugyanolyan.



4. The White Stripes: I'm Lonely But I Ain't That Lonely Yet: A kedvenc album, a Get Behind Me Satan talán legfurább dala, egyszálzongorás blues, egyszerűen imádnivaló.



3. The Raconteurs: Steady As She Goes- A Seven Nation Army után talán a legismertebb Jack White-szerzemény, igazi slágergyanús sláger 2006-ból.



2. The White Stripes: Dead Leaves And A Dirty Ground- a második legkedvencebb WS dal, emellett nagyon-nagyon szeretném egyszer elénekelni mondjuk emberek előtt, emellett itt van egy zseniális coverje is.



1. The White Stripes: Ball and Biscuit- A WS legeslegjobb, tehát a világ talán egyik legkiválóbb dala a harmadik, Elephant albumról. Annyira szekszi, annyira dögös gitárszólóval, olyan energikus hogy milliónyi hallgatás után sem lehet megunni!

Talán meglepő lehet, hogy az első helyre nem a mindenki által ismert és imádott Seven Nation Army került, sőt, egyáltalán nem szerepel a listán, de annak ellenére, hogy nyilván zseniális dalnak tartom, csakazértsem, mert van nála legalább 10 jobb és kevésbé hype-olt dal, amit az isteni Jack White adott a világnak.
Anyway, HAPPY BIRTHDAY DARLING!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése