2012. június 18., hétfő

Beatle Special: Paul McCartney 70

Ha egy legendás zenekar még élő legendája kereken hetvenedik születésnapját ünnepli, arról nekünk is meg kell emlékeznünk. Ez a legendás zenész pedig nem más, mint Sir Paul McCartney, a Beatles álmatag tekintetű, kisfiús mosolyú dalospacsirtája, aki mind ikonikus zenekarával, mind szólóban óriási sikereket ért el, nők százezrei aléltak el már a puszta látványától, és az angol királynő még lovaggá is ütötte. Az eddig bejárt csodálatos életút tiszteletére itt egy kis toplista a legjobb McCartney szerzeményekből, és éljenek soká' a Bogarak!

10. Dance Tonight- Viszonylag friss szólóanyag, visszafogott cukiság az imádnivaló Natalie Portman-nel a klipben.


9. Get Back- '69-es remekmű a Beatles-korszakból. 1969 jó év volt!


8. My Valentine- Egészen nagyon friss gyönyörű dal, ismételten a gyönyörű Natalie Portman-nel és a még gyönyörűbb Johnny Depp-el a videóban.


7. Wild Life- A Wings nevű zenekar a művész úr Beatles-pótléka volt, és bár végigzenélték a hetvenes éveket, '81-ig húzták csak, de ez a dal például igen jó.


6. Blackbird- Sírok, olyan szép ez a dal. Ez a finomság és fülbemászó báj általában jellemző a McCartney szerzeményekre, de a Blackbird kiemelkedően imádnivaló.


5. Yesterday- Fanatikus Lennon-rajongóként is be kell ismernem, hogy bár ő is elképesztően csodálatos dolgokat alkotott, a Beatles legnagyobb sikert befutott és legpopulárisabb számait szinte egytől-egyig McCartney írta.


4. Oh, Darling!- Az Abbey Road albumról, imádom, pont. (és bárcsak el tudnám úgy énekelni, mint Paul mester)


3. Let It Be- Az A Szám, Amit Mindenki Ismer, minden tábortüzes éneklős est alapkelléke, és egyszerűségében az egyik legszebb szám, ami valaha született kis bolygónkon.


2. Helter Skelter- A legszokatlanabb (és szerintem a legjobb) Beatles dal, ami egészen kemény hangzásával kilóg a repertoárból, de így is imádjuk.


1. Hey Jude- a világ top 50 legnagyszerűbb dalában biztos befutó, és 3:08-nál a legtökéletesebb zenei momentumot adta a Sir a világnak. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése