2012. június 9., szombat

Muszáj #5: Madáradás

Itt a nyár, kezdődik az elviselhetetlen hőség, melynek velejárója hogy már csak minimális ruházatban és az összes létező ablakot tárva-nyitva hagyva lehet álomba szenderülni. Ennek kellemetlen kellemes következménye, hogy a napfelkeltével együtt ébredni kényszerülsz, hiszen a ház közvetlen közelében tanyázó madárkák énekkara olyan lelkesedéssel köszönti a reggelt, mint egy rakás buliból hazafelé tartó tini szombat hajnalban a Blahán. Persze ez kellemesebb ébresztő mint a részeg üvöltözés (meg egyébként is csak a vidéki gyerek problémája). Ez a gondolatmenet arra inspirált, hogy összeállítsak egy listát olyan dalokból, amik eme csodás lények előtt tisztelegnek. Íme a Top 10 madaras dal!





10. Kate Nash: Birds
A londoni angyalka eléggé eltűnt a süllyesztőben, de alkotott pár egészen cuki dalt, például ezt.


9. Lynyrd Skynird: Free Bird
A Sweet Home Alabama című klasszikus szerzői (nem bizony, ez nem Kid Rock száma!) egy igazi rock-melódiát írtak a szabadon szálló szárnyasokról.



8. Grateful Dead: Bird Song
Nincs hozzáfűznivalóm, szép és kész.


7. Joe Cocker: Bye Bye Blackbird
Ez a lassan száz éves (!) dal olyan zenészek előadásában szólalt már meg mint Bing Crosby, Miles Davis, Etta James, Frank Sinatra vagy Paul McCartney, de ide most a jó öreg Cocker papa verziója került fel.


6. Jimi Hendrix: Night Bird Flying
Amerikában Angel címmel jött ki ez a dal egy 1971-es poszthumusz LP-n, de itt Európában ez is madaras dalnak számít.


5. The White Stripes: Little Bird
Mert hogy létezhetne lista Jack White nélkül.


4. Beatles: Blackbird
Csak egy a Beatles számos madár-tartalmú szerzeményeiből, de szerintem ez nem csak ezek közül, de a teljes életművből kiemelkedik. Csodálatosan gyönyörű dal.


3. Bob Marley: Three Little Birds
Az olyan proli-reggae rajongóknak mint én, ez talán a leglényegesebb alapmű a No Woman No Cry után. 


2. Matt Corby: Songbird
Mert ugye szerelem. De ha félreteszem az elvakult rajongást, akkor is csak azt tudom ajánlani, hogy hallgassátok meg ezt a dalt, mert minden józan észérvet felülíróan gyönyörű és magával ragadó.


1. Thrashmen: Surfin' Bird
Nem is kérdés, minden madaras dal legmadarasabbika, az utánozhatatlan, a megismételhetetlen! Akkor most délutánig ez a zene és az idióta táncmozdulatok mennek végtelenítve, szép napot mindenkinek!

4 megjegyzés:

  1. és a free birdhöz azt szeretném hozzátenni, hogy sutyerák módon nehéz guitar heroban (neki mégis sikerül, höhö: http://www.youtube.com/watch?v=Lmv1QkEDzQM )

    VálaszTörlés
  2. na jó de az ilyen lábakhoz mint serenáé bónusz jár legalább egy szuperképesség szóval ez nem meglepő!

    VálaszTörlés
  3. asszem azt olvastam valahol, h blake tényleg jár versenyekre (jó, ezt az első v második évad alatt olvastam, most már nyilván nem), azért volt GH ebben a részben

    VálaszTörlés
  4. na ebben az esetben viszont az élet kegyetlenül igazságtalan!

    VálaszTörlés