2012. június 16., szombat

Undercover #4 Állat!

Nyár van, nyár, meg röpke lepke, ennek örömére a mai Undercover is hasonlóan vidámságosra készült. A legállatibb, legviccesebb, legbetegebb feldolgozásokat igyekeztem itt csokorba gyűjteni, amiket csak fel lehet lelni az internet meglepő és mulatságos bugyraiban.

A kép csak illusztráció.



Los Master Plus: Sexo en Fuego (Kings of Leon feldolgozás)
Alapvetően abban még semmi különösen vicces nincs, hogy valaki elénekli a Sex on Fire-t spanyolul. Fenséges bajusszal rendelkező barátaink is így gondolták, úgyhogy gyorsan áthangszerelték az egész dalt 70%-kal szappanoperásabbra és forgattak egy klippet hozzá bluebox tengerparttal és egy virgonc szőke spinével.


Brett Domino: Bad Romance (Lady Gaga feldolgozás)
Ez a videó minden túlzás nélkül az egyik legmenőbbek közé tartozik az internet rengetegében. Két srác laborköpenyben, két nyekergő kütyü kíséretében elénekli nagyon észak-angol (és gyönyörű) akcentussal Lady Gaga egyik legnagyobb slágerét. És még táncolnak is egy kicsit.


Max Raabe: Oops, I Did It Again (Britney Spears feldolgozás)
A német Max Raabe egy egészen különleges (és nagyon vicces) újragondolását rögzítette ennek a Britney-klasszikusnak 2001-ben. Húszas évek partikhoz tökéletes választás, főleg, hogy két teljes lemezt adott ki, amin még több ilyen remek sláger van.



He-Man: Hheyyeyaaeyaaaeyaeyaa (4 Non Blondes - What's Up feldolgozás)
Következő választásunk egy picikét kilóg, de annyira állatság, hogy nem lehetett kihagyni. Ez a Rickrolling utódjának kikiáltott videó egy nagyon sokkoló és kínosan fülbemászó feldolgozása a 4 Non Blondes rádiókat leggyakrabban frekventált számának.


Vanilla Sky: Umbrella (Rihanna feldolgozás)
Régi, de kötelező a vicces coverek listáján. Ezek a fiúk egy lépéssel tovább vitték a feldolgozás koncepcióját és az eredeti videót is eljátszották abszolút autentikusan. Na meg elég nagy sikerrel.


HeyMikeBauer (mint Bob Dylan): Friday (Rebecca Black feldolgozás)
Egy igazi gyöngyszem ismét ismeretlen művész által: így sikerült az évtized legrosszabb számából megcsinálni az egyik legviccesebbet. Bob Dylan imitációja annyira jól sikerült, hogy rengetegen továbbvitték a viccet és teljes történetet, illetve bölcsészeket megszégyenítő elemzést készítettek a számhoz. Ezek szerint a Friday-t Rebecca Black csupán feldolgozta, az eredeti szám valójában Bob Dylan eddig titokban tartott himnusza a szabadságról, természetesen erős társadalomkritikával fűszerezve.



Los Colorados: Hot & Cold (Katy Perry feldolgozás)
Ahogy Morfológus mondaná, erre nincsen se szó, se több szóból álló kifejezés. Itt viszont nem utálatról, hanem mélyről jövő csodálatról és kacagásról van szó. Ez az ukrán négyes egy irodában dolgozott, majd rájöttek 2006-ban, hogy együtt kéne zenélni és azóta se álltak meg. Stílusuk az agri-alco-rock: mezőgazdaságról és parasztéletről szóló számaik előadása közben mindig alkoholizálnak. Tök logikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése