2012. május 6., vasárnap

COOL LIST 2012- MUSICIAN EDITION 2.

Íme a lista folytatása, az univerzum, illetve kis hazánk legcoolabb muzsikusai!



10. Mette Lindberg




Ez a gyönyörű és teljesen kattant szőke énekesnő Dániából oktatja a skandináv coolságot az alternatív popot és acid jazzt vegyítő Asteroids Galaxy Tour nevű banda élén. Továbbá Heineken reklámban szerepelni és zenélni= SZUPERCOOL.

9. Závada 'Újonc' Peti




Lehet a hiphop-ot szeretni vagy nem szeretni, de az tény, hogy aki 2012-ben is képes a magyar irodalom és költészet mellett sikeresen kampányolni, az elég magas szintet üt meg a cool-mércén. A 'kezdet fiai' küldetésüknek tekintik nyelvünk életben tartását és kreatív használatának népszerűsítését, ami zenei hitvallástól függetlenül is csodálatos dolog.

8. Azealia Banks




A pofátlanul fiatal new york-i rapper lány a bamba és élettelen Lana Del Rey-t simán kiüti a Tavalyi Év Nagy Szenzációja- címért folytatott versenyben. A csaj kihozta a 2011-es év legmenőbb partyslágerét, és az sem lehet véletlen, hogy egy másik, a miénknél talán cseppet nagyobb presztizsű Cool Lista első helyét is sikerült megszereznie. Fiatal, szexi, szemtelen: azaz mérhetetlenül cool.

7. Tanka Balázs



Íme kis hazánk valószínűleg legcoolabb zenekarának, a Turbo-nak a frontembere, aki épp most készül egy újabb zenekarával is debütálni. A Turbo zseniális koncertzenekar, akik a lassú, révülős, és az ugrálós, zúzós  dalokkal is képesek hipnotizálni a közönséget. Az olyan zenekarok, és énekesek-zenészek mint ő bizonyítják, hogy igen is létezik világszínvonalú magyar zene és igen is felkerülhetünk a nyugati rock'n'roll térképére.

6. Matt Corby 


Kétségkívül elfogultság alert, mert halálosan szerelmes vagyok ebbe az Európában nem igazán ismert, 21 éves ausztrál (hogyhogynem) énekesbe, aki azon kívül, hogy halálosan szerelmes vagyok belé, még egy indokot adott arra, hogy a Cool Lista elegáns hatodik helyén végezze: Annak ellenére, hogy karrierjét az ausztrál Megasztárban, az Australian Idol-ban kezdte, szerencsére csak második helyezést ért el és így a kérészéletű tehetségkutatós szupersztárság helyett egy egészen más, egészen jobb irányba fejlődhetett, és válhatott belőle egy kiváló hangú, kiváló stílusú zenész, aki a folktól kezdve a bluesig mindenhez hozzányúl, és minden arannyá változik a keze alatt.

5. Tom Waits

Telhetnek el évtizedek, ami igazán cool, az mindig is cool marad. Ilyen például Tom Waits whiskey-gőzös, füstös zenéje, amely ugyanúgy szól szüleinkhez, mint ahogy a mi gyerekeinkhez is fog szólni, hiszen az örök érvényű bölcsességeket dörmögő Waits, aki 62 éves kora és az általa elfogyasztott végtelen sok szesz ellenére még mindig aktívan zenél, olyan menő muzsikát produkál, ami soha nem fog kimenni a divatból.

4. Alex Turner

A hipster és indie nép hőse, az ikonikus Arctic Monkeys és Last Shadow Puppets frontembere, illetve újabban szólóprojekttel is próbálkozó stílusikon, aki olyan menő It Girl-t tudhatott magáénak éveken keresztül, mint Alexa Chung. Ő a coolság ifjú hercege, és reméljük, még sokáig zenél és oktatja a stílust az európai csőnadrágos-kockásinges Alex Turner-wannabe fiúcskáknak.

3. Alison Mosshart


A Coolság Nagyasszonya, a 33 éves Alison Mosshart, más néven VV, más néven Baby Ruthless két zseniális zenekar, a Kills és a Dead Weather énekesnője, őrült, szexi és nagyon rock'n'roll, és fele ennyi cool zenével és stílussal is bőven felkerült volna  a listára. Zenész lányok, ő a megfelelő példakép!
2. Jack White


Nyilván. Nem is ragozom tovább. Három fantasztikus zenekar, egy vadiúj szólóalbum, tehetség, zsenialitás, stílus, személyiség, gondolatok, valódi tartalom. Nem is lehet kérdés, hogy Jack White minden coolon túl mutat.

1. Keith Richards


És íme, az univerzum létező legcoolabb rocksztárja, aki amellett hogy a világ egyik legjobb gitárosa a világ egyik leghíresebb bandájában, a világ legcoolabb kalózának apukáját is eljátszotta egy filmben és egy két lábon járó orvosi csoda, hiszen az élete során elfogyasztott alkohol és drogmennyiség egy kisebb ország összes lakóját képes lenne megölni, ennek ellenére ő már a 69. életévét tapossa, és lehet, hogy csak a cool-túltengés teszi, de egyre coolturáltabban néz ki. Nagy tapsot Keith Richards-nak, a Coolság Örök Királyának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése