2012. május 19., szombat

Undercover #3: Gyerek-remekek

A zenei újrahasznosítást teljes szívünkből támogatjuk, nagyon környezetbarát dolog és mindenki számára követendő példa. Különösen támogatjuk, ha ezt nem már befutott sztárok, nem is zeneiskolákban és magántanároknál harcra edzett muzsikusjelöltek, hanem az igazi csiszolatlan gyémántok, a következő (utáni) generáció rocksztárjai művelik. A gyerek-coverek általában vagy mérhetetlenül aranyosak, vagy felháborítóan jók. Időről időre felbukkannak a gitár, a dob, a hegedű vagy a zongora pelenkás virtuózai a tehetségkutató műsorok vagy a Youtube végtelen felhozatalában, de most megpróbáltuk összeszedni a top 5 legnépszerűbb/legmenőbb/legaranyosabb covert, amit törpe totyogós tehetségek gyártottak.




1. Little Wesley- Folsom Prison Blues (Johnny Cash cover)
Ne tévesszen meg senkit hajkorona és a harmatos hang, egy leendő rock-istennel van dolgunk! Ugyan a gitár és énektechnikán is van még mit csiszolni, de a kicsi Wesley olyan imádnivalóan adja elő Cash papa klasszikusát, hogy nem lehet nem szeretni. Big up for a little boy!


2. Cute Asian Kid: I'm Yours (Jason Mraz cover)
A kölyöknek nagyjából fogalma sincs róla, mit csinál, a szöveget nem tudja (bár még lehet beszélni se tud), mégis olyan életörömmel tölti meg ezt az amúgy is napsugaraktól ragyogó dalt, hogy boldogság nézni. A kis ukulele-virtuóz egyébként Beatles-t is átértelmez, sőt saját muzsikát is komponál, így tovább!


3. Connie Talbot: Somewhere Over The Rainbow (Judy Garland cover)
Az akkor csupán 6 éves Connie az egész világot könnyre fakasztotta szívszorítóan gyönyörű énekhangjával, és a Britain's Got Talent-es fellépését több, mint százmillióan nézték meg Youtube-on. Azóta picit megnőtt, még szebb lett, és énekelni is egyre jobban tud. Az agyonhallgatott és feldolgozott Rolling in the Deep-et is elénekelte, méghozzá hogy!


4. The Children Medieval Band: Sonne (Rammstein cover)
A nagyon hype színes hangszerekből és a hipster outfit-ből arra következtethetnénk, hogy egy újgenerációs indie zenekarral van dolgunk, de nagyot tévednénk! Ez bizony kőkemény zúzás, ami maximális tiszteletért kiált, főleg, hogy a zenekar össz-életkora nem haladja meg a huszonhármat.


5. Sophia Grace and Rosie: Super Bass (Nicki Minaj cover)
A fekete hajú Sophia Grace a legidegesítőbb, a szöszi Rosie pedig a legcukibb ifjú pophercegnő akit manapság Youtube-on látni lehet. Sikerült internet-jelenséggé kinőnötök magatokat ezzel a királylány-rappel, amivel nincs is baj, csak egy nyugipárna és kicsit kevesebb szénhidrát és koffein kéne, és alacsonyabb fokozaton még cukibbak lehetnétek.


+1: Juliet: My First Hardcore Song
Ugyan nem feldolgozás, hanem saját, mélyértelmű szöveg és apuka gitárvirtuozitása, de ez a kishölgy mindenképp megérdemli, hogy szerepeljen a mini-rocksztárok listáján. Korát és bájos pofiját meghazudtolva kifejezetten fenyegetően tudja szugerálni a kamerát, és egy kis mutálással és pár whiskey-vel később igazi tradícionális hardcore hörgést tud majd produkálni, de már így is nagyon érzi a rock'n'rollt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése