2012. március 6., kedd

csakajánlanitudom.fm #1: GIEL

A csakajánlanitudom.fm első bejegyzésében egy holland rádióműsorba fogunk belehallgatni. Különleges feldolgozások, felejthetetlen énekhangok bukkannak fel benne. Nyelvtudás nem szükséges!

Műsor: GIEL
Csatorna: 3FM (Hollandia)

A GIEL című rádióműsor Giel Beelen után kapta a nevét, aki 1977-ben született Haarlemben Michiel Antonius Adrianus Beelen néven (valószínűsíthetően római történelmet kedvelő szülők gyermekeként.) Hollandia egyik legismertebb DJ-je és műsorvezetője, jelenleg két műsora is van: a GIEL minden hétköznap reggel, a Nachtegiel (szó szerint: Éjjeli Giel, nagyon kreatív) pedig minden pénteken hajnali egytől hallható a 3FM-en. Többek között ő is részt vesz a Serious Request című műsorban, amit minden évben megrendeznek karácsony előtt egy héttel. Ilyenkor néhány DJ beköltözik egy üvegházba (minden évben más városban állítják fel, tavaly Leidenben volt) és onnan teljesítik a főleg interneten érkező számkéréseket - de persze nem csak ennyi a dolog: minden számkérő adakozik valamilyen Vöröskereszt által szervezett kezdeményezésnek, illetve a DJ-k mindaddig, amíg a házban vannak nem esznek semmit.

Na de mi most Giel reggeli műsorába fogunk belenézni, ami már csak attól is fantasztikus, hogy rengeteg zenész látogatja, és mindenki énekel is egyet élőben a studióban. Főleg persze holland előadók, de más környékbeli országokból is átugrik azért egyszer-egyszer valaki, és néha saját, néha feldolgozásokat játszanak el. Méghozzá zseniálisan. A műsor saját YouTube csatornáján az összes dal megtekinthető ingyen és bérmentve Magyarországról is, de azért íme egy válogatás.


K's Choice: Lonely Boy (The Black Keys feldolgozás)
A szám, amit egész ősszel hallgattunk egy zseniális belga együttes előadásában, akiknek legalább a leghíresebb számukat illik ismerni, bár van még pár jó albumuk.


Ed Sheeran: The A-Team
Jelenlegi kedvenc vörös legényünk is járt a 3FM stúdiójában és tappancsos gitárjával el is énekelte kedvenc számunkat az albumáról.


Postman: Somebody That I Used to Know (Gotye feldolgozás)
A szám, amit mindenki és az anyukájuk is feldolgozott már, de persze leginkább csak a Walk off the Earth verzió ismert, mert hát abban azért mégiscsak öten játszanak egy gitáron. Postman-ék viszont remek hangszerelést és még egy kis rapet is raktak a dologba.


Lianne La Havas: No Room for Doubt
Ezt a lányt nagyon-nagyon kell figyelni, gyönyörű hangú brit énekesnő, aki remélhetőleg nagyon hamar meglep minket egy rendes albummal is a két EP-je után.


Triggerfinger: Only Girl in the World (Rihanna feldolgozás)
A blues együttes, ami még egy Rihanna számból is zseniális dalt hozott össze, a Lykke Li feldolgozásukat pedig már a holland rádiók is játsszák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése