2012. március 5., hétfő

Kalendárium: első tavaszi kiadás

Most, hogy lassan a legvérmesebb hókupacok is lassan kínhalált halnak, bátran kijelenthetjük, hogy jön a tavasz, egyre több virággal, szerelemmel és szabadtéri italozással. És ahogy a természet is újjáéled, kedvenc téli álmot alvó zenészeink is előbújnak a barlangból és sorra rukkolnak elő új albumokkal, amiket tűkön ülve várunk. A Főnököt már említettük (Wrecking Ball, március 6.), íme egy kis lista néhány további tavaszi piros betűs ünnepnapról.



Március 5. Magnetic Fields: Love at the Bottom of the Sea
Az örök klasszikus megunhatatlan mestermű 69 Love Songs elkövetői 2012-re lezárták szintimentes korszakukat és új albumot adnak ki éppen a mai napon, hosszú idő után ismét a Merge Records-al. Az első klip az Andrew in Drag című dalhoz már meg is tekinthető YouTube-on. L.


Április 17. Jason Mraz: Love Is A Four Letter Word
I listened to Jason Mraz before he was cool. De tényleg, ő az az előadó akiért már akkor betegesen rajongtam, mikor még a kutya sem ismerte. Azóta nyert pár Grammy-t, az I'm yours-t cuki ukulelés törpéktől elkezdve az összes wannabe youtube star-on át mindenki elénekelte, az új lemez beharangozó dalát pedig már több, mint tízmillióan meghallgatták, egyszóval a fiú befutott, de még így is megmaradt egy teljesen emberközeli, csupaszív és csupazene hippinek, amit mindenképpen értékelünk. Á.


Április 24. Jack White: Blunderbuss
Gyereknap, szülinap, karácsony összevonva, szivárványon táncoló csillámpónik, pufiarcú nevetgélő kisbabák, nutellás palacsintahegyek tejszínhabbal, ésatöbbi. (Ági voltam) Az első szám és klip Lindának is nagyon bejön.


Április 24. The Dandy Warhols: This Machine
Ha nem lenne már amúgy is tökéletes Szent György Napja, egy másik remek album is debütál ezen a duplapiros duplanagybetűs ünnepnapon. Kedvenc Vodafone-os reklámzenénk szerzői, a zseniális Dandy Warhols 3 év után új lemezt dob a piacra, és ennek köszönhetően talán a Sziget Fesztivál szervezőbrigádja lassan komolyan veszi az egyre agresszívabb felszólításaimat, miszerint igazán itt az ideje hogy ez a zenekar is tiszteletét tegye kis hazánkban. Á.


Május 14. Garbage: Not Your Kind of People
6 év szünet után azért épp ideje volt, hogy elhozakodjanak valami újjal. Shirley azt mondta egy interjúban, hogy ezzel az albummal a kezdetekhez mennek vissza és olyan előadók előtt tisztelegnek, mint a Siouxsie and the Banshees, The Clash, Cocteau Twins, The Pretenders és David Bowie ("lots of Bowie, actually.") Izgatottan várjuk. L.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése